maanantai 27. heinäkuuta 2015

Tieni lääkikseen oli pitkä ja polku mutkainen, osa 2: Elämäni sairaanhoitajana

Olin todella allapäin kun sain tietää, etten päässyt taaskaan lääketieteelliseen toisella yrittämälläni vuonna 2009. Olin vielä enemmän masentunut kun osoitteen muutokseni takia en ollut sairaanhoitajaopintojen valinnastakaan saanut mitään tuloksia sinä päivänä kuin olisi pitänyt. Soitin hädissäni hakupalveluun ja sieltä onneksi kerrottiin, että olin sentään päässyt ammattikorkeakouluun opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Päätin, että lääkiksen osalta tämä oli tässä. Sairaanhoitajan ammatti on ihan hyvä vaihtoehto.

Niin se olikin. Opintojen edetessä ja etenkin työharjoittelujen myötä huomasin, että hoitoala oli minua varten. Töihin pääsi, myös opiskeluaikana. Ei tarvinnut enää viettää rahattomia kesiä kun kesätöihin oikein pyydettiin. Lisäksi hoitoalalla on todella monenlaisia eri töitä; erikoisaloja riittää, samoin on poliklinikkaa, kotihoitoa, palvelutaloja, leikkaussaleja, vuodeosastoja sairaalassa, hoitajavastaanottoa, päivystystä... alaa ei tarvitse kokonaan vaihtaa, jos alkaa työpaikka kyllästyttää, voi vaihtaa esimerkiksi erikoisalaa tai toimipistettä. Jokainen työpäivä on erilainen ja vastuuta riittää myös sairaanhoitajilla (yleensä enemmän kuin mistä maksetaan). Työ on mielenkiintoista, ja vaikka palkkaus oikeasti ei varsinkaan erikoissairaanhoidossa ole työn vaativuutta vastaava, tuntui se opiskelijabudjetin jälkeen suurelta. Vähintäänkin minulle riittävältä.

En oikeastaan sairaanhoitajaopintojen aikana juurikaan enää haikaillut lääkikseen. En varsinkaan ajatellut sinne enää hakevani. En, vaikka välillä lääkäriopiskelijoita työelämässä nähdessäni sisälläni tuntui pieni kirpaisu: "tuo olisin voinut olla minä". Tai kun kuulin jonkun hakevan lääkikseen tai päässeen sinne, ei kai se tuntemani pistos vain kateutta voinut olla?

Valmistuin sairaanhoitajaksi ja pääsin heti töihin mieluisaan paikkaan, kirurgian vuodeosastolle. Vaikka työ vatsaelinkirurgian parissa oli ajoittain kirjaimellisesti paskaa, pääasiassa viihdyin työssäni hyvin. Osastomme hoitajat olivat hyvin osaavia ja aktiivisia, ja minua välillä mietitytti, että mihin niitä lääkäreitä oikeastaan tarvitaan (leikkaussalin ulkopuolella). Näin työurallani monenlaisia lääkäripersoonia, toiset todella mukavia, toiset taas eivät niinkään. Myös osaamista oli eri tasoista, osa lääkäreistä vaikutti hyvin ammattitaitoisilta, toisten kohdalla taas tuntui, että heitä piti vahtia...


kuvan lähde

Varmaankin tällaiset ajatukset hieman siivittivät uusia haaveita lääkiksestä. Ne heräsivät vähitellen, kateuden pistokset muuttuivat terävämmiksi ja kaipuu lääketiedettä opiskelemaan tuntui pakottavammalta. Ajatusten muuttuminen teoiksi vaati kuitenkin useamman suuren elämänmuutoksen, muun muassa uudelle paikkakunnalle (Tampereelle) muuton. Hyppy tuntemattomaan ja omalta mukavuusalueeltani poistuminen oli todennäköisesti tähänastisen elämäni paras päätös. Ja se kannatti.

Tampereelta en tuntenut juuri ketään, ja olin täällä vain kerran Särkänniemi -reissuja luukunottamatta käynyt. Tampere oli aina ollut vain välietappi Keski-Suomeen Etelä-Suomesta mentäessä. Iso kaupunki, mutta ei siellä koskaan mitään minulle ollut. Nytkään Tampere ei kaikkea tarvitsemaani minulle tarjonnut, kuten esimerkiksi töitä.

Sen sijaan harrastusmahdollisuuksia, tekemistä, tapahtumia ja paljon kaikkea mielenkiintoista nähtävää sekä elämää - sitä oli Tampere tulvillaan, ja rakastuinkin kaupunkiin heti. Asiaan varmaan vaikutti myös ihana asuntomme ja löytämäni tankotanssistudio Pole Academy.

Edessä häämöttävä työttömyys (edes keikkatöitä ei ollut tarjolla, koska säästötoimenpiteistä johtuen lyhytaikaisia sijaisia ei juuri mihinkään saanut palkata) antoi viimeisen sysäyksen hitaasti hautumassa olleille ajatuksilleni siitä, että hakisin vielä uudelleen lääkikseen. Tällä kertaa Tampereelle. (Tosin epätoivoisina aikoina harkitsin myös Kuopiota, koska olisin saanut (vanhojen tietojen mukaan) enemmän lähtöpisteitä sieltä ja pisterajat ovat yleensä olleet alhaisemmat.) Tällä kertaa en vain kertonut hakuaikeistani juuri kenellekään. Aikaisemmilla kerroilla olin puhunut asiasta paljon, ja pettymys hylättyjen tulosten jälkeen oli paljon pahempi kun sitä vielä joutui selittelemään kaikille. En halunnut joutua samaan uudelleen. Kerroin siis vain muutamille läheisilleni (ainakin aluksi, loppua kohti asiasta tietävien määrä kuitenkin kasvoi, koska olen hirveän huono salailemaan asioita).

Ne, jotka eivät tienneet hakemisestani mitään varmaan ajattelivat, että olen todella laiska kun en tee muuta kuin urheilen ja makaan kotona työttömänä. Oikeasti olin kyllä kotona, mutta aika lailla opiskelin arkipäivät poikaystäväni ollessa töissä, ja usein viikonloppuisin myös muutaman tunnin ainakin toisena päivänä. Luku-urakka oli valtava.

Pääsykoekirjallisuus oli vuosien aikana muuttunut. Galenos oli haudattu ja tilalle olivat tulleet lukion fysiikan, kemian ja biologian kurssit. Ne kaikki. Yhteensä 18 kurssia (8 fysiikkaa, 5 kemiaa ja 5 biologiaa). Nyt ei siis ollut kysymystäkään siitä, opiskelisinko fysiikan ja kemian tiedot kunnolla pohjalle ennen pääsykoetta. Biologiasta en niinkään kantanut huolta, koska olinhan sitä jo yliopistossa lukenut sen lisäksi, että olin sen vuosia sitten ylioppilaskirjoituksissa kirjoittanut. Aloitin siis luku-urakkani lokakuussa, hieman ennen Tampereelle muuttoani (töistä ei siinä vaiheessa ollut kuulunut mitään, ja päätin joka tapauksessa hakea opiskelemaan, vaikka saisinkin töitä). Aloitin lukemisen aivan alusta, fysiikan ja kemian 1. kursseista.

Opiskelin suunnilleen aina yhden kurssin kahteen viikkoon, edeten kursseja kronologisessa järjestyksessä, mikäli vain kirjat olivat saatavilla. Lainasin kaikki fysiikan ja kemian kirjat kirjastosta (varausmaksu oli vain 1e), varaten teokset hyvissä ajoin ennen kuin niitä tulin tarvitsemaan. Biologian kirjat ostin käytettyinä omaksi. Lisäksi ostin omaksi fysiikan ja kemian kertauskirjat. Luin fysiikasta Physica-sarjaa, koska sain siihen mallivastaukset. Lukiessani tein muistiinpanoja (koska tykkään kirjoittaa käsin ja koska kirjat eivät olleet omiani ja tarvitsin muistiinpanoja tulevaisuudessa kerratessani) ja laskin jokaisen laskun mitä kirjoissa oli.

Ilmoittauduin kevään ylioppilaskirjoituksiin fysiikan ja kemian osalta, ja sainkin kurssit luettua juuri ja juuri kirjoituksiin mennessä, kuten olin suunnitellutkin. Kirjoitukset menivät hyvin (fysiikka E ja kemia L). Niiden jälkeen aloin lukea biologiaa, käydä läpi vanhoja valmennuskurssimateriaalejani (kyllä, olin säästänyt ne vuodelta 2008!) ja laskea netistä löytyviä fysiikan ja kemian tehtäviä (enimmäkseen vanhoja ylioppilastehtäviä, farmasian pääsykoetehtäviä ja DI:n pääsykoetehtäviä). Keväällä löysin Khan Academyn, joka tarjoaa ilmaiseksi aivan loistavia opetusvideoita lähes kaikista aineista, ainakin niistä, joita itse tarvitsin! Ne ovat englanniksi. Harmitti, kun en ollut löytänyt palvelua aikaisemmin. Aiemmin olin katsellut myös Opetus tv:n videoita, joista myös oli paljon apua. Ja kysellyt joihinkin vaikeisiin tehtäviin apua Älyvuodosta.

Sen verran täytyy pääsykoeurakastani sanoa, että on todella rankkaa opiskella fysiikkaa ja kemiaa yksin ilman aikaisempaa pohjaa. Varsinkin kun lukiosta on jo aikaa ja perus-matemaattiset käsitteet ovat jo unohtuneet. Esimerkiksi derivaatta tuntui asialta, josta en ollut koskaan kuullutkaan; ja integroimista ei ollutkaan edes lyhyen matematiikan kursseilla lukiossa opetettu. Minulla ei ollut ketään, jolta olisin voinut kysyä neuvoja, onneksi oli Google. Silti monet käsitteet oli todella vaikea ymmärtää, etenkin fysiikasta. Vaati todella paljon aikaa, pakaralihaksia, itkettyjä kyyneliä, purettua ahdistusta, täyttä epätoivoon vaipumista ja mahtavaa kannustusta todella ihanalta ja kärsivälliseltä poikaystävältä, että edes pääsykokeeseen asti selvittiin yhtenä kappaleena ja suurin piirtein järjissään. Kuten sanottu, fysiikan ja kemian itseopiskelu nollasta yo-kirjoitusten L:n (tai lähes L:n) on aivan tajuttoman rankkaa, mutta se on mahdollista. Minä pystyin siihen, niin pystyt sinäkin! Tärkeintä kaikessa oppimisessa on motivaatio. Nimenomaan motivaatio. Jokainen pystyy oppimaan (jos nyt ei oikeasti ole jotakin neurologista sairautta ja oppimisvaikeutta), jos vaan on tarpeeksi motivoitunut siihen.

Ja kyllä kannatti!
Kaikki se kannatti. Kaikki ne vuodet. Uhratut tunnit opiskellessa. Kaikki se tuntemani ahdistus ja epätoivo ja -usko poistui järjettömänä hyperventilaatiokohtauksena ja itkuna kun vastoin kaikkia odotuksiani luin 30.6. Opintopolku -palvelusta maailman kauneimman sanan HYVÄKSYTTY.




Mul ei ollu mitää muut ku mahdollisuusja tieto siitä että mitä tahdon voin saavuttaa.Koval duunilla asiat vaan onnistuu.Kokeillaan ja sit taas noustaan jos kaadutaan.Hanskat ei tipahda, periks ei anneta.Ne sanoo et pysty, et voi, ei kannata.Mun korvissa se kaikki kuulostaa haasteelt.
Elastinen - Eteen ja ylös 



19 kommenttia:

  1. Upea tarina -ja melkoinen koulutuspohja! Itsellä oli tänä keväänä neljäs haku Tampereelle takana ja rannalle jäämisen jälkeen mietin jaksanko enää tätä hakurumbaa. Koska en kuitenkaan osaa kuvitella valmistuvani nykyisestä koulutusohjelmasta kemistiksi tai opettajaksi, en keksinyt muutakaan kuin yrittää taas vielä kerran. Onneksi on tällaisia tarinoita, joista saa tsemppiä vastoinkäymisissä :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, jos tästä on apua! :)
    Mulla on valmiina yks teksti (jota en vielä saanut hiottua julkaisukelpoiseksi), jossa kommentoin just tota asiaa - kun se halu lääkikseen on vaan niin kova, että ei siitä tunteesta pääse eroon.
    Mun käsittääkseni meidänkin kurssilla on niitä, jotka on hakeneet useita kertoja, että ehkä sun kohdalla se on viides kerta kun toden sanoo? ;)
    Sitä paitsi, mun mielestä noi kokeet on kyllä tuuristakin kiinni! Jos ne kysymykset sattuu olemaan just sellaisia, sulle sopivia, niin sinä vuonna varmaan sit pääset sisään. Tänä vuonna tuntui, ettei mun lukemisesta ollut mitään hyötyä kun koe oli niin soveltava. Olin ihan varma, etten pääsisi sisään. No, lopulta sain ihan hyvin pisteitä, ja nyt mietityttää, olisinko päässyt sisään vähemmälläkin lukemisella..

    Tseamppiä ja jaksamista ihan hirveästi sulle, jos vielä jaksat hakurumbaan lähteä! :) Kyllä se varmasti kuitenkin on lopulta sen arvoista.

    VastaaPoista
  3. Osaankohan jättää tän kommentin :D mut oon niin ylpee susta! <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos aivan mahtavasta blogista! Minulla on "elämän mittainen" unelma lääkärin ammatista. Olen opiskellut kätilöksi, kun se erikoisala oli aikoinaan mielestäni lähinnä lääkärin ammattia �� Olen jo "dinosauruksen ikäinen", mutta edelleen haave lääketieteen opiskelusta pitää minua otteessaan. Sinä ja uskomaton periksiantamattomuutesi sytytti kipinän entistä vahvemmaksi. KIITOS sinulle ja kaikkea hyvää opintoihisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentista :)
      Kaikkea hyvää sullekin ja toivottavasti unelmasi toteutuu vielä!

      Poista
  5. edellisen kommentin kätilö tässä vielä. Olen siis sinua valovuosia vanhempi. Olen opiskellut aikanaan pitkän matikan ja fysiikan (normikemian), sillä halusin jo silloin lääkäriksi. En niin nuorena sitten uskaltanut edes yrittää, vaan päätin, että kätilö on minun juttuni. Elämä on vienyt moneen suuntaan ja meillä on neljä lasta (pari jo täysi-ikäistä). Unelma lääkiksestä elää vaan, vaikka tosissanikin olen sitä unelmaa yrittänyt kuopata, "kun olen ihan liian vanha". Mieheni kannustaa minua. Mietin, lähtisinkö nettilukioon kertaamaan fyssaa ja kemiaa. Ajankäyttö toki mietityttää, kun rahaakin täytyy tienata. Yritän jo nyt kesällä opiskella, harjaannuttaa laskurutiinia ja varsinkin taklata fysiikan pelkoni. Olet kyllä todella älykäs ihminen, kun olet lääkiksen kokeet onnistuneesti suorittanut. Onnea! Voin niin myötäelää mainitsemasi "hyperventilaatiokohtauksen", se nimittäin tulisi minullekin ja varmasti hirmuinen itkukohtaus myös! Mikään ei ole niin iso unelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä kuinka vanha olet, mutta en usko, että koskaan on liian myöhäistä toteuttaa unelmansa ja sitähän pysyy pidempään toimintakykyisenä jos aivojaan harjoituttaa vaikka opiskelulla. Jos jaksaa lähteä opiskelemaan, niin mikäs siinä! Kyllä monet kouluttautuvat uudelleen vanhemmalla iällä. Toki jos töitä ei valmistuttuaan ehdi enää tehdä vaan valmistuisi suoraan eläkkeelle, niin sitten ehkä kannattaa miettiä onko se kouluttautuminen niin hyödyllistä. Kallishan tuo lääkärikoulutus yhteiskunnalle on. Toisaalta taas jos ihminen on työelämässä ollut veroja maksamassa jo monta vuotta niin onhan sitä jo tavallaan maksanut sen oman koulutuksensa siinä.. :) Asioissa on niin monta eri puolta.

      Älykkyydestä en tiedä, kun mielestäni jokainen ihminen on älykäs. Mutta ehkä tosiaan eri tavoin. Olen itse ns. Kirjaviisas, mutta kyllä käytännön työssä tarvitaan muutakin, ja sitä maalaisjärkeä olen tässä vuosien varrella yrittänyt kehittää. Pääsykokeissa tarvitsee laskupäätä ja päättelykykyä sekä tietysti paineensietokykyä. Kyllä kätilöltä varmasti sitä ainakin löytyy.

      Varmasti raha-asiat mietityttää, mutta kyllä sitä jotekin aina pärjää. Kyllä lääkiksen ohella voi töitä tehdä esimerkiksi viikonloppuisin, jos vain itse jaksaa. Käsittääkseni ne "vanhemmat" opiskelijat joita minunkin kurssillani on, ovat tämän ensimmäisen vuoden aikana käyneet töissä. Saat varmasti myös aikuiskoulutustukea ainakin muutaman vuoden ajan, mikä ymmärtääkseni on paljon isompi kuin se varsinainen opintotuki. Ja rahakin on vain rahaa. Kyllä sitä rahaa ehtii aina tienata, mutta elinvuosia et saa mistään lisää. Koskaan ei myöskään tiedä mitä tässä elämässä käy... Elämässä pitää tehdä niitä asioita, mitkä tuovat iloa ja mitkä tekevät onnelliseksi, mielestäni raha ei saa olla silloin este. On niin paljon tärkeämpiäkin asioita!

      Poista
  6. Tässä yön pimeinä tunteina valvon kun jouduin tekemään päätöksiä tulevaisuuden suhteen.. Yhden maisteritutkinnon suorittaneena vaihdoin alaa ja pääsin opiskelemaan terveydenhoitajaksi.. Nyt vuoden opiskeltuani olen saanut kipinän lähteä lääkikseen. Se unelma oli jo ennen th-opintoja, mutta ajattelin, ettei rahkeet riitä kun en ole fysiikkaa enkä kemiaa lukenut. Lukiostakin on aikaa jo 10 vuotta.

    Nyt on se hetki kun joudun päättämään, että jätänkö koulun kesken ja otanko luku-urakan vastaan. Blogisi on antanut perspektiiviä ja uskoa siihen, että se on mahdollista.

    Tampereelle hakua tässä suunnittelen kun HAMKissa opiskelen tällä hetkellä.. Taitaa käydä nyt niin, että th-opinnot saavat jäädä (ainakin paussille jos koulu antaa myöten) ja tartun tuohon samaiseen Physicaan (jotka olen jo hankkinut kesälukemiseksi..) syteen tai saveen, unelmia pitää seurata. Ainakin täytyy yrittää. :) kiitos! Nyt saan unen päästä kiinni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Jälleen tuli uskoa, että kyllä tätä blogia kannattaa pitää ja että siitä on jollekulle apua! :)

      Unelmia pitää seurata! Kyllä sitä jossakin vaiheessa iskee katumus, ettei ole yrittänyt kun olisi voinut ja alkaa jossitella. Mun on hyvä sanoa, koska kokemusta tästä kyllä on. Onneksi yritin ja lopulta se mun unelma toteutui. En usko, että se sullekaan on mahdotonta! 😊

      Tsemppiä luku-urakkaan ja Tamperettakin voin kyllä suositella lämpimästi lääkiskaupunkina!

      Poista
  7. Voi miten paljon tekstissäsi oli yhtymäkohtia omaan tarinaani... Myöskin hoitajaksi päätynyt, vaikkei tämä ole koskaan ollut unelma-ammattini. Kerran olen yrittänyt lääkikseen vuonna 2008 ja sen jälkeen hautasin haaveen. Totesin olevani kai liian tyhmä tai laiska yrittämään uudelleen, vaikka pääsykoe ei edes mennyt aivan penkin alle (ainakin suhteuttaen siihen että yritin yhden kevään aikana opiskella lukion kemian, fysiikan, bilsan, pitkän matikan ja Galenoksen). Miehen ollessa hetki sitten sairaalassa tämä aihe nousi taas esiin. Hän katseli minua ja alkoi taas kysellä, että eikö se lääkärin työ sinua kiinnostaisi kuitenkin? Minä vastaamaan tiukasti, että "Älä kaivele sitä aihetta. Olen päätökseni kerran tehnyt. Sen miettiminen vain nostaa uudestaan epätietoisuuden ja kivun pintaan." Mies jää katselemaan minua ja nostaa kuitenkin aiheen esiin vielä useita kertoja. Hän on oikeassa. Lääkäri on ainoa ammatti, mitä todella olen koskaan halunnut. Mietittyäni asiaa tajusin, ettei minulla ole mitään hävittävää. Aion yrittää ensi keväänä uudestaan. Ja jos en pääse sisään, niin en luovuta. Nyt tiedän sen, mitä en tiennyt nuorempana - ei ole muuta ammattia, jonka tuntisin omakseni. Kaikki muut tuntuvat korvikkeelta ja epätyydyttävältä. Tulee vielä se päivä, kun saan vetää sen pidemmän valkean takin päälle pukuhuoneessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, koskaan ei ole liian myöhäistä yrittää uudelleen! Ja asioiden tekemättäjättämistä nimenomaan katuu paljon enemmän kuin sitä, että on yrittänyt - vaikka sitten epäonnistuisikin. Uskon, että jos todella jotain haluaa niin kovalla työllä se on mahdollista saavuttaa. Onnea siis sinullekin valitsemallesi polulle! :)

      Poista
  8. Hieno tarina! Itse hieman samassa tilanteessa, ikää nyt 26v ja opiskelen tällä hetkellä terveydenhoitajaksi, vuosi vielä jäljellä. Nyt vain olen ajatellut mahdollisuutta lääkkiksestä, mutta,juurikin ajatus että olisin liian vanha ja kävin lukiossa vain lyhyen matikan ja kirjoitin siitä vain M:n ja fysiikkaa ja kemiaa luin vain pakolliset kurssit, joten ei mitää mahdollisuutta. Silloin nuorena en vielä tienyt yhtään mitä haluan. En vain tiedä onko minusta opiskelemaan yksin noin isoa urakkaa! Tässä vielä opintoja jäljellä ja aikaa pohtia. Kiitos kirjoituksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Anteeksi kun vastaamisessa on kestänyt..
      Et ole liian vanha! Ikä on oikeasti vain numero, vaikkakin tietysti se tuo mukanaan etenkin naisella kaikki biologisen kellon tikitykset yms, joita sitten pitää miettiä tulevan uran ja opintojen kannalta... Mutta, kyllä tässä elämässä kerkeää opiskella ja vaihtaa alaa, jos se todella tuntuu siltä, mitä haluaa tehdä!

      Iso urakkahan on tietysti edessä, kun tavallaan nollasta tarvitsee aloittaa.. On kuitenkin niin, että yksinhän siitä ei tarvitse selviytyä. Tai tietysti itse ne pitää oppia, mutta voithan esim. Käydä iltalukiossa? Olin itse myös miettinyt iltalukiota, mutta kurssit eivät tainneet mennä siten, että olisin ne saanut kronologisessa järjestyksessä saman talven aikana käytyä (tai mitenkään järkevästi), joten opiskelin ne sitten itsenäisesti... Mutta jos aikaa on esim pari vuotta ennen kuin ”pitäisi” päästä sisään, voi ihan hyvin mennä noita kursseja iltalukioonkin käymään. Valmennuskursseja en ehkä suosittelisi, jos ei ole osaamista ennestään, koska itse ainakin ekalla hakukerralla olin ihan pihalla siellä kun en osannut perusasioita fysiikasta ja kemiasta... Toki kursseja on varmasti paljon erilaisia nykyään! Silloinhan tosiaan oli Galenos vielä pääsykoekirjana.. :)

      Tsemppiä sulle, mitä nyt ikinä päätätkin!

      Poista
  9. Hei, täällä yksi 27 vuotias lääkishaaveilija ilmoittautuu! Haihatellessa on useampi vuosi mennyt ja turhia lukusuunnitelmia tehty useampi kappale ja luovutettu "oman tyhmyyden" vuoksi ennenkuin on ehditty edes aloittaa. Joka kerta todettu, että haihattelu ei lopu jos ei rupea yrittämään.

    Miten menettelit tuon fysiikans kanssa, rupesitko vain kurssi kerrallaan lukemaan ja siinä sivussa sitten kerraten vaadittavat matemaattiset osiot. Esim potenssit, yleiset laskusäännöt, ym. mitä näitä kaikkia onkaan... Vai olivatko perus hommat sinulla jo hyvin muistissa?


    Itse tunnun kompastuvani jatkuvasti siihen, kun työtaakka tuntuu järkyttävän isolle kaikkien perusasioiden opettelun kanssa. Tosihan se on, että oikotietä onneen ei ole!

    Mukavaa, että tällaisia blogeja löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva jos blogista on jotain iloa!
      Sulla selkeästi toi haave on sellainen, ettei se taida mennä ohi, jos ei edes yritä. Ja varmasti jossain vaiheessa tulee katumaan sitä, ettei yrittänyt...
      Itselläni ei ainakaan lääkishaaveet siinä kuudessa vuodessa ehtineet sammua, jotka toisen ja kolmannen hakukerran välissä yritin hoitajan hommissa viettää.

      Muistaakseni noi matikan jutut olivat aika hyvin muistissa, tai sitten palautuivat aika vähällä vaivalla.. En muista varsinaisesti matikkaa kerranneeni ollenkaan erikseen. Kai ne tulivat siinä samalla sitten katsottua / tarkastettua. Tosin matikka olikin aika vahva aine mulla silloin aikoinaan lukiossa, vaikkakin lyhyt matikka kyseessä oli.
      Luulisin kuitenkin, että peruslaskusäännöt ovat sellaisia, että niitä on silloin peruskouluaikana sen verran päntätty, että kyllä ne jostain takaraivosta löytyvät.

      Onhan se työtaakka tosiaan todella suuri. Mutta sitäkin tärkeämpi on juuri se lukusuunnitelma, ja että aloittaa ajoissa. Voithan nyt ensin kerrata vaikka vain sitä matikkaa ja vaikka bilsaa ja sitten ensi vuonna noita muita aineita? Koskaan ei ole mielestäni liian myöhäistä yrittää toteuttaa unelmiaan, mutta ehkä kuitenkaan ei kannata turhaan odotella, että mieli muuttuu jos se unelma on niin suuri ja jatkuvasti mielessä :)

      Tsemppiä sulle tuleviin koitoksiin!

      Poista
  10. Hei Ilmiset! Olen 36, kaksi lasta ja mies, FM taskussa ja nyt sairaanhoitajan opinnot loppupuolella. Aikoinaan olin hyvää juuri näissä lukuaineissa, mutta nyt en enää muista mitään. Vapaa-aikana luen lääkikseen. Koen myös syyllisyyttä perheeni edessä, koska jos edes pääsen opiskelemaan, niin en pysty töitä tekemään niin paljon kuin haluaisin- siis opintojen oheessa.
    Tämä on tosi harmillista, kun vasta 40.n tienoilla tajuaa mitä oikeasti haluaa, mutta toisaalta, pitää tämän elämään elää juuri niin kuin haluaa, eikä katua myöhemmin etten edes yrittänyt. Tämän lisäksi suomen kieli on minulle vieras kieli.. eli haasteita riittää.
    Kiitos tästä blogista!!!!!!!! Käytän aika sen lukemiseen ajatuksella =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeisestä kirjoituksestasi on jo neljä vuotta, mutta silti haluaisin kysyä miten lukeminen lääkikseen edistynyt. Pääsitkö opiskelemaan? Olen itsekin ulkomalaistaustainen ja lisäksi 33 vuotias 3 lasten äiti joka haaveilee lääkäriksi, mutten uskolla ees lukea

      Poista
  11. Ei hitsi, mäkin olen pyöritellyt tota sairaanhoitajaa helppona varavaihtoehtona mutta en haluais tuhlata mun ensikertalaisuutta.

    VastaaPoista