perjantai 11. joulukuuta 2015

Joululoma

Tämän syksyn ensimmäinen ja viimeinen tentti ohi! Läpipääsystä olen melko varma, hyvistä pisteistä en niinkään... mutta onneksi meillä ei saada arvosanoja! :)

Tunnen kuitenkin osanneeni jakson asiat ihan tarpeeksi hyvin, niin, että hallitsin kokonaisuudet. Kaikkia pikkujuttuja en tentissä (enkä nytkään) muistanut tai edes yrittänyt opetella ulkoa. Yritin tenttiin lukiessa pitää mielessä sen, että tässä opiskellaan elämää ja tulevaa uraa varten, eikä sitä tenttiä. Eli ei pitäisi ajatella läpipääsyä tavoitteena. Pitäisi ajatella, että opettelen asiat niin, että osaan soveltaa niitä jatkossa ja rakentaa niiden varaan uutta tietoa. Uskon onnistuneeni tässä tavoitteessa. Toki vuoden päästä näitä LKK-jakson asioita miettiessa voi olla, että suurin osa (ainakin embryologia) on painunut jonnekin syvälle muistin syövereihin, joista sitä on lähes mahdoton kaivaa pinnalle...

Mutta ainakin tenttitulosten julkaisuun asti voi nyt hengähtää helpotuksesta ja ajatella; ohi on! Ei enää lääkistä siis tälle vuodelle. Ei enää opiskelua ennen kuin ensi vuonna. Kuulostaapa kovin kaukaiselta, vaikkakin se ensi vuosi ja uusi lukukausi häämöttää ihan nurkan takana. Sitä ennen on kuitenkin hyvin aikaa rentoutua ja palautua kuukauden joululomalla.. aah. Mitä luksusta.

Rahatilanteen kannalta optimaalisinta olisi tietenkin ollut viettää joululoma ainakin osittain töissä. Niin minun oli alun perin aikomus tehdäkin, mutta yllättäen (sarkastisesti yllättäen, koska eihän se mikään yllätys oikeasti ole) ollaan taas säästölinjalla, eikä ainakaan sille osastolle, jossa olin kesätöissä, saa palkata lyhytaikaisia sijaisia nyt joulunaikaan. Olisin varmaan jostain saanut töitä, jos olisin oikeasti niitä vähän reippaammin hakenut. En kuitenkaan nyt välttämättä koe hirmuista tarvetta rehkiä joululomalla töissä, koska takana on kuitenkin aika rankka syksy. On varmaan ihan hyvä ladata vähän akkuja ihan rauhassa, ilman mitään lääketieteeseen liittyvää (kuten sairaalassa työskentelelyä). 

Toisaalta pakko varmaan sivuta lääketiede-asioita lomallakin, koska olen luvannut itselleni, että luen kaikki kotiin tähän mennessä tulleet Lääkärilehdet ainakin selaillen läpi. Lisäksi ajattelin ahkerana vähän jo katsella ensi vuoden ensimmäisen jakson (aineenvaihdunta) asioita, tai ainakin kertailla kemiaa. (Koska kuulemma jotain kemiallisia reaktioita käydään ensi jaksossa läpi.) Yhtenä aikomuksenani oli myös kertailla kuluneen syksyn opintoja hieman, jotta kaikki "opittu" ei ehkä ihan heti unohtuisi. Tässä taka-ajatuksena taas se elämää ja uraa varten opiskelu...

Todennäköisesti vaihdan kuitenkin ihan totaalisesti vapaalle ja unohdan kaikki suuret ja kunnianhimoiset suunnitelmat opiskelusta ja istun sohvannurkassa katsomassa Greyn anatomiaa. Eilinenkin meni hyvin pitkälti näin. En jaksanut eilen enää päntätä, ajatuksena jos en jotain osaa tähän mennessä, niin en sitä enää tänään kyllä tule oppimaankaan. Katsoin varmaan viisi jaksoa Greyn anatomian 1. tuotantokautta, kävin katsomassa Nääspeksin jo toisen kerran (koska kaverini oli kipeä, eikä itse päässyt) ja ylipäätään muuten vain välttelin lukemista. 

Tuleva/nyt alkanut joululoma on toki ihana, mutta hieman haikealta tuntuu ajatella, että ihania kurssikavereita näkee vasta ensi vuonna. Pahimmassa tapauksessa vasta kuukauden päästä. Onneksi olemme jo muutamien kanssa sopineet näkevämme joululomalla, esimerkiksi vanhempiemme luona vieraillessamme. Lisäksi meillä on nyt loman alkuun suunnitteilla Taru sormusten herrasta- ja Harry Potter -leffamaratonit. Ja tänään juhlimme kurssin kesken päättynytttä lukukautta tenttisaunan merkeissä. Oikeastaan luvassa on tenttidisko! :)

Lomalla aion epätodennäköisesti toteutuvien opiskelusuunnitelmieni lisäksi vierailla sukulaisilla ja liian vähälle huomiolle jääneillä ei-lääkis-kavereillani ja EHKÄ matkustaa joko kotimaassa tai ulkomailla. Kovasti olemme poikaystäväni kanssa katselleet äkkilähtöjä, mutta mitään kovin hyvää matkaa ei ole vielä tullut vastaan. Noh, ehkä parempi säästää nekin rahat johonkin tarpeellisempaan.

En varmaan tänne kovin paljoa joululomatekemisistäni kirjoittele, koska ne tuskin ketään kiinnostavat. :D Sen sijaan varmaan teen jonkun yhteenvetotekstin kuluneesta lukukaudesta tai jotain muuta lääkikseen liittyvää. 


Railakasta viikonloppua!


Kuluneen jakson kirjoja.

5 kommenttia:

  1. <3 nopsaan tää kuukausi ohi menee! :) Ja koska lyhyt jakso tulossa niin seuraava tenttisauna tulee kans pian ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä blogista. Olen samanikäinen kuin sinä ja pystyn hyvin samaistumaan tilanteeseesi ennen sisäänpääsyäsi. En ole itse sairaanhoitaja, mutta terveydenhuollon ammattihenkilö kuitenkin. Blogisi on tsempannut minua jo todella paljon ja innolla odotan, että pääsen lukemaan myös kevään opinnoistasi. Itselläni on nyt toinen kunnollinen hakukerta tulossa ensi keväänä. Tällä kertaa aion painaa täysillä loppuun asti. :) hyvää joulua ja uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, että blogista on ollut hyötyä jollekulle! :)
      Tsemppiä lukukevääseen ja ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta sullekin!

      Poista
  3. Joo eipä saatu ottaa tänä vuonna tosiaan joulusijaisia :( Toisaalta onhan se kiva rentoua joululomalla. Hyvää joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, milloinkohan tää jatkuva säästäminen loppuu? :/
      Mutta toivottavasti jaksatte painaa siellä! Kivaa joulunaikaa sinne sullekin ja terkkuja osastolle :)

      Poista