torstai 13. lokakuuta 2016

Syyslomalla

Edellisessä kirjoituksessani ehdinkin jo hehkuttaa sitä, miten tentin jälkeen alkaa (eli alkoi) viikon pituinen "loma". Ei meillä siis lääkiksessä varsinaisesti mitään syyslomaa ole, kuten monilla muilla akateemisilla aloilla, ja kesä- ja joululomatkin ovat paljon lyhyemmät kuin muilla yliopisto-opiskelijoilla. Mutta koska rakas usean viikon takainen LTT-jaksomme ei ole vieläkään loppunut, vaan ilahduttaa elämäämme vielä ensi viikolla seminaariviikon muodossa, tarjoaa se nyt minulle ja monelle muullekin viikon pituisen loman, koska ensimmäinen (?) seminaareista on vasta keskiviikkona. Tämä lomapätkähän on oikeastaan tarkoitettu varmaankin seminaariesityksen valmisteluille ja opponointiesitelmän läpilukemiselle ja kommentoinnille. Itse kuitenkin olen siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että tein kuluneiden viikkojen aikana ihan tarpeeksi työmme eteen, eikä nyt enää tarvitse siihen panostaa yhtään. Joten tämä loma on nyt oikeasti ihan loma.

Syyslomani alkoi ihanasti tänä aamuna Stockmannin hulluilla päivillä kiertelyllä, heti aamu kahdeksalta. Vannoin, etten osta mitään ja että menen vain katselemaan. Kuitenkin sain siinä sovittua itselleni vuosijuhlia varten meikkauksen ja lisäksi ajauduin ostamaan muutamia vaatekappaleita, joita en todellakaan siihen hätään oikeasti tarvinnut. Nyt sitten onkin aika tehdä inventaario kotona ja heittää pois/antaa keräykseen/raahata kirpparille myytäväksi kaikki ylimääräinen, joka on nurkkiin kertynyt. Ainakin kenkiä on sekä minulla että tulevalla aviomiehelläni ihan liikaa ja kyllä siellä kaapissa on maannut yksi jos toinenkin vaatekappale vailla käyttöä jo aikapäivät. Siinä siis yksi tämän loman tavoitteista: suursiivous ja inventaario kotona.

Stockmann -tuhlailun jälkeen vietimme kavereideni kanssa ihanan aamun läheisessä kahvilassa aamupalalla alkanutta lomaa juhlistaen. Ymmärtääkseni meidän lääkiksessä monilla on perinteenä käydä tentin jälkeen tenttikaljalla, mutta oma kaveripiirini on kehittänyt oman perinteen: tenttikahvit. Eilen se ei oikein onnistunut, kun kaikilla oli mm. rästiin jääneitä ryhmätöitä tai koulutehtäviä tentin jälkeen tehtävänä, joten sovimme menevämme tänään sitten tenttiaamupalalle. Ja miten ihanaa vaihtelua se olikaan! Olen aivan rakastunut kaikkeen kahvitteluun, brunssilla istumiseen ja ylipäätään ulkona syömiseen. Eli kaikkeen siihen, mihin oikeasti opiskelijana ei olisi varaa. Onneksi monissa paikoissa muistetaan opiskelijoita ainakin pienellä alennuksella.

Ajattelin viettää tänään ihan rauhallista koti-iltaa kynttilöiden valossa istuen ja jotain hyvää KAUNOkirjallisuutta lukien. Toisin kuitenkin nyt kävi: päädyin lupautumaan menemään sitseille. Huomennakin on luvassa näytelmäkerhomme sitsit, joille ilmoittauduin jo hyvissä ajoin. Siksi ajattelinkin jättää tämänpäiväiset riennot välistä. Tuli kuitenkin peruutuspaikka ja ystäväni houkutteli minut mukaan, joten pakkohan se oli luvata mennä... ja sitsien teemana on Harry Potter, joka ehkä myös vaikutti päätökseen hieman.

Ei siis varmasti tule tylsä loma! Kuulumisiin! :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti