tiistai 20. lokakuuta 2015

Piirrettyjä ja latinaa

Alkanut jakso vaikuttaa jo kovin mielenkiintoiselta. Meillä on ollut vasta pari luentoa ja yksi tutor-istunto. Näin aluksi käsittelemme ovulaatiota ja ylipäätään kuukautiskiertoa. Ei mitään omia suosikkiaiheitani, koska koen mm. kuukautiskierron hormonaalisen säätelyn monimutkaisena viidakkona, josta on vaikeaa hahmottaa mitään selkeää kuvaa tai johdonmukaisuuksia, kun kaikki vaikuttaa kaikkeen. Lisäksi on taas sama ongelma kuin viime jakson alussa, että tietoa on hirveän paljon ja monista eri lähteistä. En ole vielä päättänyt, mitä kirjaa käytän opiskelussa, vai käytänkö ollenkaan. Tällä hetkellä minulla on neljä eri kirjaa tähän jaksoon, ja olen myös löytänyt jotain hyviä videoita youtubesta. Silti torstaille tehtävä tutor on vasta alkutekijöissään.

Silti kaikki kuulostaa mielenkiintoisemmalta kuin vain soluasiat. Tässä jaksossa on luvassa myös histologiaa, mutta se liittyy lisääntymiselimistöön. Joudumme/pääsemme myös opiskelemaan anatomiaa vihdoin latinaksi. Onneksi ei tarvitse osata koko elimistöä, vaan ilmeisesti ainoastaan lantion alue ja sukupuolielimistö. Mutta on siinäkin tekemistä.

Meillä oli tänään johdatusluento latinan opiskeluun. Luulin aikaisemmin tykkääväni latinasta, kun se on niin loogista. Lisäksi luulin osaavani sitä, kun työn kautta on jo tullut luettua mm. epikriisejä, joissa esiintyy paljon latinankielistä sanastoa. Olin väärässä. En osaa latinaa, enkä myöskään nyt juuri suuremmin siitä pidä. Kävimme nimittäin läpi erilaisia taivutusmuotoja ja esimerkiksi diagnoosien ja ruumiinosien nimien muodostamista. Genetiivit ja niiden taivutusmuodot tuntuivat aivan hirveiltä. Latinassa, kuten kieliopin osalta inhokkikielessäni saksassa, on myös feminiini-, maskuliini- ja neutrimuodot. Ja niiden lisäksi jotain, mitkä eivät kuulu mihinkään. Ja sitten jotain muuta. Luennon lopuksi olo oli vähän epätoivoinen. Ei tätä kaikkea voi oikeasti muistaa ja osata!

Näiden lisäksi tämän jakson alkuun (eli eiliseen ja tähän päivään) on kuulunut toisen hupitutor-ryhmän viini&juusto -illassa kuokkiminen (omalla ryhmällämme samanlainen ilta tulee olemaan joskus tulevaisuudessa) ja Disney-leffailtaa lääkisläisten kanssa. Tulin sieltä itse asiassa juuri kotiin. Oli kyllä kerrassaan ihanaa makoilla patjoilla kavereiden kanssa herkutellen ja vanhoja lapsuudenaikaisia lempileffoja katsellen. Toivon, että samanlaisia iltoja järjestetään lisää. Tai ylipäätään nyt kun talvi on tuloillaan, on mielestäni kivempi vain viettää mukavia lämpimässä tyynyjen ja vilttien keskellä löhöily -iltoja kuin bilettää pikkumustassa aamuyön tunneille asti. Tykkään myös kovasti viettää aikaa kurssikavereideni (ja myös niiden ylempikurssilaisten, joihin olen ehtinyt tutustumaan) kanssa.

Ihan kaikkia leffoja en jäänyt katsomaan, koska huomenna on valitettavan aikainen herätys. Luennot alkavat vasta 9.15, mutta huomenna on the Orionin aamupala, jonka jälkeen saamme stetoskoopit! <3 Ei siis puhettakaan, että jäisin mieluummin aamulla kotiin nukkumaan.


Kuvan linkki



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti