lauantai 24. syyskuuta 2016

Ihana syksy

Viime tekstin synkistelylle on nyt saatava jokin vastakohta, ja tässä se tulee!
Syksy on todella kaunista aikaa. Me mietimme ihan vakavasti jokin aika sitten, että viettäisimmekin häitämme ensi vuonna 9.9., mikä päivämääränä oli aika houkutteleva. Valitettavasti totesimme jonkin aikaa mietittyämme, että sulhaseni ystävät eivät syksyllä pääsisi varmasti häihimme kun viikonloput ovat talvikaudella kiinni töissä. Siksipä siis kesähäät.

Mutta varmasti tuon 9.9. -hääpäivämietinnän jäljiltä aloin katsella syksyä ihan uusin silmin. Aina ennen syksy ehkä vuodenaikana oli se kaikkein rumin ja epämieluisin, pelkkää sadetta ja koleutta kun ei talvitakkiakaan ihan vielä päälle voi vetää. Nyt se vain on todella kaunis ja ihanan värinen vuodenaika ja tällä hetkellä ehkä lempparini. Eipä nyt oikeastaan sään perusteella syksy kovin paljoa eroakaan siitä varsinaisesta kesästä, kun lämpötila keikkuu joka tapauksessa siinä 10 asteen paikkeilla... Ja onhan tämän vuoden syksy ollut todella kaunis ja aurinkoinen.

Tänään tuntuu myös muuten mukavalta, ei stressaa niin paljoa. Se on varmasti nyt lepopäivä -mentaliteetin ansiota. Päätin nimittäin, että nyt on pakko pyhittää ainakin yksi päivä viikossa kokonaan levolle. Yhtenä päivänä en edes katso koulukirjoihin päin tai mieti mitään edessä häämöttäviä tehtäviä tai deadlineja. Yhtenä päivänä vain rentoudun, olen kavereiden kanssa tai teen jotain muuta mukavaa. Ja se toimii. Ainakin säilyy mielenterveys parempana.

Ei siitä nimittäin tule yhtään mitään, jos jatkaisi koko lukuvuoden samalla tahdilla kuin viimeiset viikot ovat menneet. Minulla ei ollut yhtäkään lepopäivää ja viikonloppuina meni monta tuntia päivästä tuutoreita tehdessä, kuten viime postauksessa kirjoitinkin. Nyt saavat jäädä tehtävät vaikka sitten tekemättä, mutta levätä ja rentoutua täytyy! Joka tapauksessa meno alkaa nyt helpottaa, kun edessä on tulevilla viikoilla jopa vapaapäiviä, tai ainakaan päivät eivät ole täynnä menoa aamusta iltaan. Onneksi fuksien Injektiot (eli lääkiksen fuksiaiset) ovat myös nyt ohi, joten ei ole senkään suhteen enää stressattavaa ja järjestettävää.

Tämä viikonloppu on jo nyt ollut todella ihana, olen viettänyt aikaa ystävien kanssa kahvitellen monta tuntia ja brunssilla hyvistä salaateista nauttien. Täällä Tampereella oli tänä lauantaina maahantuojien outlet -juhlamekkomyynti ja kauniiden pukujen ihastelu ja sovittelu oli myös aika mahtavaa. Illalla vietämme Hääiltaa ystävieni kanssa, jossa teemana ovat nimestäkin päätellen häät. Suunnittelemme sekä minun että muiden hypoteettisia häitä ja ihastelemme kurssikaverini viime kesän hääkuvia ja kenties nautiskelemme jopa heidän lahjaksi saamiaan kuohuvia... :)

Eli ei hätää! Välillä stressaa ja koulu on hyvin epäkiinnostavaa, mutta onneksi elämästä löytyy kaikenlaista vastapainoa niille synkille hetkillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti