perjantai 4. syyskuuta 2015

Cursus X

Vuosikurssimme sai vastikää nimen! Itse ainakin odotin nimen antoa innoissani ja mielenkiinnolla. Nimi kun ei varsinaisesti ollut oma valintamme tai tiedossa etukäteen. Ymmärtääkseni muissa lääkiksissä kurssin nimi valitaan yhdessä, ja se on jokin latinankielinen sana tai useampi sana. Meillä Tampereella kurssi nimetään isännän mukaan - nimi on isännän sukunimi. Eli periaatteessa olemme kaikki sitten yhtä suurta perhettä! Nyt perinne nimetä kurssi isännän mukaan taitaa meidän myötämme olla 44 -vuotinen. Toki tasa-arvon nimissä kurssin nimi voitaisiin ottaa myös emännän sukunimestä. Mutta me äänestimme isäntää nimenantajaksi. Tavallaan ostimme sian säkissä (tai tässä tapauksessa ehkä kukon), koska emme tienneet kuka neljästä isäntäehdokkaasta meille olisi nimeä antamassa.

Äänestyksen ja valinnan tulosten välillä oli kolme pitkää päivää, joiden aikana melko vähän kuului spekulointia nimestä tai vastuuhenkilövalinnoista. Ehkä muille asia ei ollut yhtä iso tai tärkeä. Itse ainakin podin pientä identiteettikriisiä kun en tiennyt keitä me oikein olemme! Nyt olo on helpottunut. Olin itse myös hakenut vastuuhenkilövirkaan (en emännäksi kuitenkaan), mutta tätä valintaa en jännittänyt. Meillä oli paljon hyviä hakijoita, ja tiesin, että virkaan valittaisiin hyvät ehdokkaat joka tapauksessa. Olin myöskin hakiessani vielä vaalipäivän aamuna kahden vaiheilla, joten ei haitannut, vaikkei minua valittukaan. Pelkästä ehdollaolemisesta sai sentään fuksipisteen!

Meille siis valittiin isännän ja emännän lisäksi kurssia edustamaan ja tapahtumia järjestämään kaksi pr-vastaavaa (jotka siis enimmäkseen hoitavat raha-asioita ja yhteyksiä "ulkomaailmaan") ja neljä hyvinvointivastaavaa silmua, sekä kaksi kirjavastaavaa (jotka hoitavat kirjojen ryhmätilauksia) ja yksi tiedotusvastaava (joka kertoo meille muille missä pitäisi olla ja milloin) kuuden vuoden pesteihin. Vastuuta riittää ja varmasti myös stressiä, mutta onneksi kurssimme vaikuttaa melko aktiiviselta ja ahkeralta, eli tuskin kukaan jää vastuutaan yksin kantamaan! Lisäksi uskon, että virassaoleminen antaa enemmän kuin ottaa.

Olisi kiinnostavaa tietää muiden lääkisten vastuuviroista, mitä ne ovat, millaisia ja miten pitkiä? Jos joku toisen kaupungin lääkisopiskelija sattuu tätä lukemaan, niin olisi mukavaa, jos jaksaisit kertoa miten asiat teillä tehdään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti