keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Lääkäripäivät ovat täällä!

Helmikuun alussa jo kuumeisesti jonotimme ilmoittautumaan Tampereen lääkäripäiville. Tänä vuonna ei aikaisempien vuosien tapaan tarvinnut konkreettisesti viettää puolta yötä pakkasessa jonottamassa aamulla jaettaviksi tulevia nakkipaikkoja lääkäripäiville, vaan jonottaminen tapahtui oman koneen ääressä Lyyti-ilmoittautumispalvelun sivua päivittäessä ja salamannopeasti "osallistun" -nappia klikkaamalla. Itse olin liian hidas.

Onni onnettomuudessa - pääsin kuitenkin myöhemmin varasijalta mukaan. Toki viikkoa ennen lääkäripäiviä työvuorojen kanssa kikkailu oli hieman haasteellista, kun oli jo suunnitelmat valmiina ja vuorojakin piti jonkun kanssa vaihtaa kun työvuoro olisi sattunut samalle päivällä harjoitustyön kanssa. Kaikki kuitenkin järjestyi ja pääsin tänään tutustumaan lääkäripäivien näyttelyyn ja perjantaina sitten varsinaisesti töihin narikkaan.

Meillä kandit toimivat lääkäripäivillä "raitapaitoina", työntekijöinä, jotka avustavat osallistujia narikassa, rekisteröintitiskillä, luentosaleissa tai esimerkiksi kuljettavat osallistujia pienryhmätöihin sairaalalle ja takaisin. Palkaksi tästä työstä saa osallistua lääkäripäiville, jotka muuten ovat tarkoitettu vain oikeille lääkäreille, ei opiskelijoille. Pääsemme mukaan myös jompana kumpana päivänä (keskiviikkona tai torstaina) iltajuhlaan. Minä menen tänään kuuntelemaan Popedaa.

Lääkäripäiville osallistumisinnokkuus oli suurta. Ja miksei olisi ollut? Ständien ja posterinäyttelykiertelyn lisäksi kandit saavat siis vapaapäivinään (joita on kaksi, koska vain yhtenä kolmesta lääkäripäivien päivästä ollaan paikalla työtehtävissä) osallistua myös luennoille, jotka ilmeisesti ovat osana monien lääkärien erikoistumiskoulutusta. Tarjolla on valtavasti mielenkiintoisia luentoja, joista tietysti haluaisi tässä vaiheessa osallistua kaikille. Jos olisi jo erikoistumassa jollekin tietylle alalle, niin omaa osallistumista olisi paljon helpompi rajata vain niihin luentoihin, jotka liittyvät omaan erikoisalaan. Kaikkiin kun ei kuitenkaan ehdi. Minua kiinnostaa tässä vaiheessa kuitenkin vielä lähes kaikki.

Tänään aamulla meillä oli tutor-istunto ja viimeiset dissektiot, joten pääsin kiertelemään näytteilleasettajien kojuja vasta iltapäivästä vain pariksi tunniksi, jotka kuluivat todella nopeasti. En ehdinyt vielä millekään luennoille, mutta huomenna aion kyllä osallistua niillekin! Osallistuin ties kuinka moneen arvontaan ja täytin kassini karkeilla. Lisäksi sain harjoitella kierukan asennusta sekä polvipunktiota. Käytännön harjoittelu on aina kaikkein mielenkiintoisinta. Näytteilleasettajien kojut ovat kyllä selvästi suunnattu valmistuneille lääkäreille, koska monessa tuli tietoa työpaikoista tai lääkkeistä, joista perusfuksilla ei ainakaan ole vielä mitään tietoa. Lisäksi hoitokäytännöt varmaan ehtivät muuttua siihen mennessä kun me niillä tiedoilla jotain tekisimme.

Taas oli kuitenkin omasta aikaisemmasta koulutuksesta ja työkokemuksesta hyötyä, kun tiesin sentään mistä puhuttiin esimerkiksi sydämen vajaatoiminnan kohdalla. Kaverini ei varmasti ollut koskaan kuullutkaan mistään LBBB:stä tai useimmista lääkkeistä, joita lääkäripäivillä esiteltiin. Minä sentään tiesin niistä jotain ja jotkin neuvot ja vinkit olivat ihan hyödyllisiä sairaanhoitajankin näkökulmasta.

Noh, huomenna sitten luentoja kuuntelemaan! Uskon, että luvassa on paljon kaikkea uutta ja mielenkiintoista. Meillä saa lääkäripäiville osallistumisen vuoksi olla pois opetuksesta tiedekunnan luvalla, mikä on hyvä asia, koska kyllä lääkäripäivillä varmasti oppii paljon enemmän kuin huomisessa seminaarissamme. On hyvä, että meitä kannustetaan myös tällaiseen opiskeluun, mikä on tavallaan lähtöisin ihan omasta itsestä, kun saa osallistua niille luennoille, mitkä kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti